Search

Ära hinda kedagi tema välimuse põhjal

Updated: Apr 23, 2020


Nagu öeldakse, "Ära hinda raamatut kunagi kaante järgi"- Vot täna on üks päev neist, kus pean oma sõnu sööma...ja kuidas veel. Kui ma mingi aeg tagasi kirjutasin sel teemal vastupidiselt, et kaas on alati see mis tõmbab ja tuleb otsustada selle järgi, siis täna on teisiti. Sõites bussiga tööle, istus mu kõrvale üks vanem härra, kes haises ja kukkus minuga kohe lobisema. Tundsin kuidas tõmban kapslisse ja ei soovinud temaga mitte mingit kontakti. Kuna ma alkoholihaisu ei tundnud, siis hakkasin vaikselt leebuma ja vaatasin talle silma. Täiesti korralik mees ja täiesti normaalse jutuga! Seal silmades oli suur kurbus ja häbitunne. Sain aru, et tal oli olnud insult, sest üks kehapool ei allunud enam tema kontrollile. Jutu käigus selgus, et ta oli kokku kukkunud ja tänu sellele oli ka temaga juhtunud õnnetus, mille tagajärjel ei lõhnanud ta meeldivalt... Vabandas mitu korda oma välimuse pärast ja rääkis mulle oma loo. Istusin ta kõrval ja mõtlesin miks ometi sattusime koos ühe bussi? Ja sain aru, et ta polekski olnud nagu inimene vaid Universumi õppetund mulle...ja kindlasti nüüd ka paljudele teistele. Sain aru, et pole vaja kohe arvata kõige halvemat. Sain aru, et sellel hetkel andsime üksteisele midagi väga olulist. Panin ta naeratama ja see tegi päeva tõesti ilusaks meil mõlemil. Mul oli sel hetkel häbi, et arvasin temast alguses halvasti. Ta oli väga positiivne ja ütles, et "Vähemalt ma liigun!". Kas see ei pane mõtlema Sind? Mind küll pani...just selles mõttes, et vahel torisen liiga väikeste asjade üle! Tegelikult on ju elu imeline! Ma saan käia, teha sporti, süüa, juua, nautida igat hetke. Mul on kõik olemas! Kuna meie ühine üürike teekond oli läbi saamas, siis soovisin talle kõike paremat ja päikest, sest oma südames tõesti nii ka soovin! Ärge hinnake inimest tema välimuse järgi, sest tegelikult võib seal taga olla hoopis keegi teine...Vaata talle silma ja näed välimusest kaugemale. Vaata talle hinge ja naerata, sest see võib olla sel hetkel ainus mis tema päeva rõõmsaks teeb. Aitäh Universumile selle õppetunn


95 views0 comments

Recent Posts

See All

Raha